Henrik Vincents Fisker er gartner og har arbejdet med oliventræer i mange år. Her får du hans tips til, hvordan du dyrker oliventræer i krukker i haven. Henrik Vincents Fisker.

Oliventræer overvintre udendørs

Oliventræer der overvintre udendørs i  krukker.  Mange er nervøse for den kommende vinter efter sidste års hårde Frost . Det skal i ikke være.Vigtigt i ikke begynder at dække dem af nu her i den varme. Vigtigt de får liv til at suge de sidste dage med sol og frostfrie dage. I må aldrig sætte dem ind i en varm stue, den sikker død.Når frosten kommer dvs ikke et par graders Frost om natten men vedvarende nattefrost og dagsfrost fra -1 til -5 så skal i dække krukken til med vintermåtter eller halmmåtter, de må ikke bundfryse. Hvis i overholder denne lille regel er det sikkert at de overlever. Når vi er i november går Oliventræet i hvil dvs det optager intet og fotosyntese er ophørt. Der er ingen livstegn. De skal blive stående i haven men til jer som ikke er overbevist så kan i flytte dem op langs husmuren mod syd. Aldrig mod nord. Det er koldt mod nord. Mange vælger at flytte den i drivhuset og det er jeg ikke vild med men bag glas sker der jo tit det at temperaturen kan snige sig langt op i forhold til udendørs og de svingende temperature er ikke godt, det øger stress påvirkningen meget. De der har et godt haveskur med dagslys og her mener dagslys og ikke en 60 watt pære. Et haveskur kan være en nødløsning til jer skeptiker som ikke tror på mig. Dags Frost over -5 kan i beskytte kronen med fiberdug. Enten som de poser der kan købes eller i ruller. Det fiberdug i ruller er billigere og i kan selv forme det om jeres træ. Stammen behøver ikke at pakkes ind. Der må ikke vandes i krukker der står udendørs i vinterperioden. De har ikke brug for vand. Når i har afdækket jeres krukker og træer er det ret vigtigt i ikke går og kikker til dem og løsner op og laver et smugkig. Lad dem nu hvile og få fred. Mådehold er vigtigt her. Pak dem ikke ud før vi er helt sikker på frosten helt er væk. Det tidligt Frost i marts kan være grum. Selvom solen skinner om dagen og der kommer nattefrost skal de forblive pakket ind.

Facebookgruppen ”Oliventræer i Haven

Henrik Vincents Fisker oprettede for 4 år Facebookgruppen ”Oliventræer i Haven, hvor der i dag er næsten 3000 medlemmer. Hvis du interesserer dig for oliventræer, kan du anmode om at blive medlem af gruppen her

Eller du kan besøge Henriks hjemmeside her